The Freestyle - свобода на изживяването навсякъде и по всяко време

  • 01 април 2023 06:30

  • 1246
  • 0
The Freestyle - свобода на изживяването навсякъде и по всяко време
©

Младите хора обичат свободата! Винаги е било така, но когато говорим за т.нар. поколение Z (1997-2010) и милениалите (1981-1996) г. това важи с особена сила. Те знаят какво искат и са готови да го отстояват.

Това се потвърждава напълно от резултатите на изследването на Deloitte – Global 2022 GenZ & Millennial Survey, според което представителите на тези две поколения са готови да заменят до голяма степен своята финансова сигурност, ако цената за нея са техните разбирания за света.

Огромното мнозинство от представителите на поколението Z (75%) и милениалите (76 %) предпочитат хибридните или изцяло дистанционните модели на работа. Те искат гъвкаво работно време и потенциално съкратени работни седмици. 

Защо? Защото това би им им осигурило по-добър баланс между работата и свободно време.

“Заплащането и усещането, че работното място е вредно за психичното им здраве, са главните причини, поради които милениалите и поколението Z са напуснали работодателите си през последните две години. Но когато става въпрос за това какво ги кара да изберат организация, в която да работят, добрият баланс между професионалния и личния живот е техен основен приоритет”, става ясно от изследването.

Освен това те винаги са готови да се откажат от една работа, ако тя не съответстват на техните ценности - почти двама от всеки петима (37% от поколението Z и 36% от милениалите) казват, че са отхвърляли работа, защото е противоречала на личната им етика. 

Цялата тази статистика води до едно заключение - освен че обичат свободата, представителите на поколението Z и милениалите са различни от предшествениците си и имат различни представи как трябва да изглежда света около тях.

Съчетавайки всички тези прозрения, Samsung дава отговор на техните очаквания в една много важна за тях сфера - приятното прекарване на свободното време, което те толкова ценят. 

The Freestyle - едно различно устройство

The Freestyle е малък и компактен преносим проектор, който може да прожектира до 254 см диагонал в зависимост от средата, в която се използва. Независимо дали е на стена, таван или под.

Оборудван с интелигентни функции, възможност за завъртане на 180 градуса и тежащ едва 830 грама, той може да се използва както на закрито, така и на открито и то по няколко начина - като проектор, като тонколона и, не на последно място, като лампа, която създава атмосфера с различните си цветове. 

Възможностите за интелигентно калибриране въз основа на цвета на стената, Mobile Mirroring, Tap View и Ambient Mode допълват техническите спецификации на The Freestyle, а историята на създаването му е показателна за неговата природа.

Още в началните етапи на разработка на устройството екипът на Samsung изследва в детайли навиците и начина на живота на представителите на поколението Z и милениалите, тъй като смятат, че “те следват свой собствен уникален начин на живот и не се страхуват да говорят и изразяват себе си”. 

Освен това друга мотивация за създаването на The Freestyle се превръща и “новата действителност” по време на изминалите три години, когато хората започнаха да прекарват повече време в личните си пространства и в тях трябваше да бъдат интегрирани забавления, които дотогава намираха извън дома си.

"Концепцията на The Freestyle е да бъде преносим проектор, който е навсякъде с мен", обяснява Джени Юнг, която е част от екипа, работил по UX дизайна на устройството.

На къмпинг с The Freestyle

И като стана дума за навсякъде, къмпингът е едно от местата, на които The Freestyle може определено да вдигне нивото на преживяване. Независимо дали искате да слушате музика, да гледате филм или просто да си осигурите малко осветление след залез слънце, устройството на Samsung определено ще ви свърши работа. 

То разполага с калъфа със степен на защита IP55, което означава, че няма защо да се притеснявате от вода и прах, а настройката му към всяка среда е безпроблемна - просто го поставяте върху определена повърхност и натискате бутона за включване. The Freestyle автоматично регулира нивото, фокуса и трапецовидното изкривяване и настройва екрана, като осигурява ясна, права картина с оптимизирано съотношение 16:9. 

От Samsung са помислили и за съдържанието. Базиран на операционната система Tizen, проекторът идва с различни стрийминг платформи, включително Netflix и YouTube.

А за да можете да разчитате на The Freestyle по всяко едно време, той е съвместим с външни батерии, които поддържат USB-PD и изход 50W/20V.

У дома

Ако пък обичате да си стоите у дома, The Freestyle може да се използва както за да си направите домашно кино, така и да декорирате дома си в различни цветове, когато го използвате за осветление, и различни визуализации по стените, които да променяте всеки ден. 

И тъй като удобството си е удобство, от Samsung са помислили и за това. Освен че може да бъде изключван и включван чрез гласови команди, The Freestyle позволява чрез глас да се зареждат и различни приложения.

“The Freestyle надхвърля възможностите на обикновените устройства, за да ви даде свободата да персонализирате и консумирате съдържание където, когато и както искате. Този ултрапреносим, интелигентен проектор съчетава висококачествени изображения и поглъщащ звук, за да осигури цялостно развлекателно изживяване", обясняват концепцията си от Samsung. 

И този подход е оценен. Още при представянето си през 2022 г., The Freestyle е отличен с със златен медал по време на International Forum Design Award 2022 - престижен германски конкурс за дизайн, и това е само началото на неговото пътуване.

Защото той съчетава двете основни съставки на бъдещето - технологиите и светоусещането на младите хора, които, както знаем, обичат свободата.

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Novini.bg
1246 0

Водещи новини