Гергана Паси: Брюксел е далеч зад София по достъп до Wi-Fi

  • 27 юни 2012 08:48

  • 2010
  • 2
Гергана Паси: Брюксел е далеч зад София по достъп до Wi-Fi
©

21 век е векът на новите технологии. Ако живеем в криза, единственият сектор, който продължава да се развива е бизнеса с информационните технологии. Това заяви пред БНТ бившият министър по европейските въпроси Гергана Паси, която беше обявена за дигитален шампион на България. Решението беше взето от кабинета.

През септември в София ще се състои срещата на цифровите шампиони. Това е любопитно място за ЕК при състоянието, което има електронното правителство. Цифровият шампион е инициатива от Великобритания, където за няколко години броя на хората, които ползват интернет нараства с 10 млн.

В момента върви кампания за отключване на Wi-Fi достъпа, каза Паси. Най-важно е сега да се работи за образованието. Така приоритетно училищата ще получат връзка със супер бърз интернет. За разлика от България, където 47% не са ползвали интернет, в Дания този процент е едва 7 на сто. Там дори са задължили всички свои граждани да се обслужват само по електронен път. В същото време в Брюксел няма хотел, който да ползва безжичен интернет, при това е с много по-ниско качество отколкото в България, каза Паси. 

Последвайте канала на

Novini.bg
2010 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2014.03.14 | 08:37

2
ти първо питай колко е законен тоя качествен нет и тогава се хвали

2012.06.27 | 18:22

1
В Европа тепърва ще разбират по колко още "хубави" неща са далеч зад нас... недай Боже да се поучат

Добави коментар

Водещи новини