Стартира конкурсът за отличията "Джон Атанасов"

  • 04 юли 2022 10:10

  • 785
  • 1
Стартира конкурсът за отличията "Джон Атанасов"
© Президентство

От началото на месец юли т.г. стартира 20-ото издание на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“. Конкурсът, който се провежда всяка година, носи името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, един от създателите на първия електронен цифров компютър с регенеративна памет.

Президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ стартира през 2003 г.  Тя е насочена към младите български учени и изследователи в областта на компютърните науки и има за цел да открои техни високи постижения в световен мащаб.

Сред лауреатите на наградата на президента на Република България са много от ръководителите на изследователски центрове на водещи научно-изследователски институти и мултинационални компании в света, работещи в сферата на компютърните науки.

Участниците в конкурса през 2022 г. ще се съревновават за отличия в следните категории:

1.      Награда „Джон Атанасов“ на президента на Република България;

2.      „Джон Атанасов – Ученици и техните преподаватели“ – две грамоти, първата за успехи, постигнати през годината в международните олимпиади, състезания и конкурси по информатика, и втората за успехи, постигнати през годината в международните олимпиади, състезания и конкурси по информационни технологии.

3.      „Джон Атанасов – проект с голям обществен принос“.

4.      „Джон Атанасов – дебютен пробив в областта на компютърните технологии“.

5.      „Джон Атанасов – вдъхновител и създател на таланти”.

Носителите на отличията в конкурса на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и преподаватели.

Д-р Венелин Тодоров е носителят на голямата Награда „Джон Атанасов“ за 2021 година

Крайният срок за кандидатстване за отличията в отделните категории на президентската инициатива Награда „Джон Атанасов“ е 9-и септември 2022 година.

Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на интернет страницата на президентската институция.

Допълнителна информация може да получите на тел. 02/9239207 и 02/9239393, както и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg

Владимир Василев
785 1

Коментари 1

Добави коментар
PaulaFox

2022.07.04 | 13:11

1
❤️Здравейте) Казвам се Паула, на 24 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398062

Добави коментар

Водещи новини