"Майкрософт" обяви нова и разширена линия от управлявани услуги за сигурност

  • 27 май 2022 14:52

  • 1619
  • 0
"Майкрософт" обяви нова и разширена линия от управлявани услуги за сигурност
© Getty Images/Guliver

"Майкрософт" (Microsoft) обяви нова и разширена линия от управлявани услуги за сигурност, съобщиха от компанията.

Microsoft Security Experts комбинира експертно тренираната си технология с човешко управлявани услуги, за да затвърди съществуващия екип за техническа сигурност на своите потребители или заедно с партньорите си да управлява сигурността за тях изцяло.

Освен това, компанията обяви за общодостъпна самостоятелната версия на Microsoft Defender for Business. Defender for Business предоставя сигурност на крайните точки от корпоративен клас на малките и средни предприятия, включително възможности за откриване и реагиране на крайни точки за защита срещу злонамерен софтуер и други сложни киберзаплахи, отбелязва БТА.

През последната година заплахите са нараснали с притеснително бързи темпове, като се очаква киберпрестъпността да започне да струва на света 10,5 трилиона долара годишно до 2025 г., спрямо 3 трилиона долара преди десетилетие и 6 трилиона долара през 2021 г.

"Майкрософт": Руските кибератаки срещу Украйна се извършват едновременно с физически нападения

С увеличаването на мащаба на атаките се увеличава и защитата на компанията. Миналата година Microsoft Security блокира над 9,6 милиарда заплахи за злонамерен софтуер и повече от 35,7 милиарда фишинг и други злонамерени имейли. Microsoft Security проследява активно повече от 35 групи злонамерен софтуер и 250 уникални заплахи, които се наблюдават в различните страни, изнудване и престъпни дейности. Също така, технологията на "Майкрософт" блокира повече от 900 опита за кражба на парола с груба сила в секунда, съобщават от компанията.

Константин Тодоров
1619 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини