"Мета" въвежда нов инструмент срещу тормоза в разработената от нея метавселена

  • 05 февруари 2022 07:43

  • 2513
  • 2
"Мета" въвежда нов инструмент срещу тормоза в разработената от нея метавселена
© Getty Images/Guliver (архив)

"Мета", компанията майка на "Фейсбук", съобщи, че въвежда инструмент за потребителите на виртуалната реалност в социалните й платформи, който ще защитава личното им пространство, предаде Ройтерс. Решението на компанията идва в момент, в който все повече хора имат притеснения, свързани с безопасността и сексуалния тормоз в разработената от компанията метавселена.

Новият инструмент "лична граница" ще даде на потребителите възможността да се почувстват сякаш между виртуалния им аватар и другите има преграда от 1,2 метра, когато влизат в приложенията "Хърайзън уърлдс" (Horizon Worlds) и "Хърайзън венюс" (Horizon Venues), използвайки комплект за виртуална реалност. Ще съществува възможност ръцете на даден аватар да изчезнат, ако нечие лично пространство бъде накърнено.

Зукърбърг загуби 29 млрд. долара

Компанията съобщи в блога си, че новата настройка ще е активирана по подразбиране и ще направи по-лесно избягването на нежелани контакти.

Промяната се въвежда, след като потребители на платформите за виртуална реалност, включително на "Хърайзън уърлдс", алармираха за виртуално опипване и други прояви на язвително поведение.

Метавселената е футуристична идея за мрежа от виртуални среди, които са достъпни посредством различни устройства. В нея хората могат да работят, да се социализират и да играят.

"Хърайзън уърлдс" е социална платформа за виртуална реалност, която е много обширна, докато "Хърайзън венюс" е фокусирана върху виртуални събития.

https://novini.bg/biznes/finansi/702283

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2513 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2022.02.05 | 11:45

2
МЕТА - ИДИОТИЗЪМ

2022.02.05 | 09:25

1
Кво правите изобщо там е въпроса. Излезте сред природа смотаняци, не пъпчасвайте само вкъщи в някаква измислена реалност

Добави коментар

Водещи новини