Украйна бе засегната от кибератака

  • 14 януари 2022 18:04

  • 996
  • 1
Украйна бе засегната от кибератака
© Getty (архив)

Украйна бе засегната от масирана кибератака, предупреждаваща нейните гражданида се страхуват и да се подготвят за най-лошото", предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Украинци, страхувайте се и се подгответе за най-лошото", се казва в послание, публикувано на хакнатите сайтове, написано на руски, украински и полски.

Правителството заяви, че е възстановило нормалната работа на по-голямата част от засегнатите сайтове и че няма откраднати лични данни. Превантивно е преустановена работата на голям брой други правителствени сайтове.

Хакери прекъснаха брифинг за сваления в Иран украински самолет

Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел осъди кибератаката и каза, че киберзвеното на Евросъюза и комитетът на ЕС по политическите въпроси и въпросите на сигурността ще обмислят как могат да помогнат на Киев.

Валери Зайцев
996 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Пхахаха

2022.01.14 | 18:19

1
"Превантивно е преустановена работата на голям брой други правителствени сайтове." - демек, "кибератаката" е била организирана от украинската държава по причини, които само те си знаят. Все едно слушам божидарчо божанчов от ДейБъ и той такива глупости ръси.

Добави коментар

Водещи новини