Full-color 2.0 – ново 2022 поколение пълноцветна технология

  • 02 ноември 2021 09:10

  • 3754
  • 0
©

Всички водещи световни компании за интелигентн IoT решения отдавна работят по технология за видеонаблюдение с цветове при слаба или почти никаква светлина. В резултат на усилена разработка и прилагане на множество иновации Dahua пусна на пазара технологията Full-color 2.0, която гарантира отлично качество на видеото дори при тъмнина.

Специалистите ще оценят новото поколение Full-color 2.0, което вече е оборудвано с два сензора и оптимизация на софтуера, което му позволява да извежда висококачествени цветни изображения дори когато бялата светлина е изключена, и то без светлинно замърсяване. 4K резолюцията дава възможност за улавяне на ярки цветни детайли през нощта. Камерата предлага функции за оптично увеличение и AI, които помагат да се спестят разходи и да се подобри ефективността на мониторинг и наблюдение в реално време. Това прави технологията Full-color 2.0 подходяща за почти всеки сценарий и приложение.

Пълноцветната серия Full-color 2.0 може да бъде особено ефективна в ситуации и сцени с условия на слаба осветеност като улици, паркове и вили, подземни гаражи, коридори, халета, складове, дейта центрове, тунели и подлези, с цветно видео наблюдение 24/7. Това дава възможност на инвеститорите да получат цветни данни за хора и автомобили в тъмна среда, подобрява ефективността при търсене в записи и осигурява удобство за събиране на доказателства за събития.

Различни модели

Пълноцветната серия 2.0 на Dahua включва двойни варифокални обективи и 4K сензори. Всеки модел дава достатъчно възможности на приложение.

Пълноцветен 2.0 двоен обектив

Както подсказва името, пълноцветната 2.0 камера с двойни лещи има уникален бинокулярен дизайн, който имитира принципа на човешкото око. Двойните лещи събират информацията за изображението поотделно – единият обектив събира информация за яркостта, а другият събира информация за цвета. Приемайки усъвършенстваната технология на Dahua за синтез с двойна светлина, двата канала от изображения се комбинират като информация на ниво пиксел, за да се пресъздаде с изключителна прецизност реалната сцена. А усъвършенстваният процес на АА гарантира най-ясно изображение.

Full-color 2.0 притежава бленда F1.0, която събира 2.5 пъти повече светлина в сравнение с бленда F1.6, а пълноцветният 2.0 двоен CMOS сензор има 36 % увеличение на яркостта и е в състояние да улови всички цветове при минимално осветление от 0,0005 лукса. Изображенията имат значително по-малко светлинно замърсяване и то само с включен инфрачервен подсвет – без бяла светлина.

С тези функции пълноцветната камера 2.0 с двоен обектив е в състояние да отговори на нуждите на мениджърите по сигурността – максимум цветове при слаба светлина в специфични условия и среда.

Пълноцветен 2.0 варифокален обектив

Пълноцветната 2.0 варифокална камера не само улавя добре цветовете, но има и 2,7-12 мм варифокален моторизиран обектив, което прави камерата подходяща в много приложения и обекти. За помещенията на закрито се изисква камерата да се фокусира върху обектите вътре в тях, като се използва късата фокусна леща за фокусиране. За наблюдение на открито, когато разстоянието между наблюдаваната зона и камерата е по-далечно, обективът може да се настрои с фокус в зоната и това спестява разходи от закупуването на още стандартни камери с фиксирани обективи.

Варифокалната камера има и още AI функции: разпознаване на лица, преброяване на посетители и търсене чрез AI на хора, превозни средства чрез интеграция с Dahua 5-I/L NVR.

Пълноцветна 2.0 4K камера

Пълноцветната 2.0 4K камера има 8MP, 1/1.2" е със свръхголяма повърхност на CMOS сензора. В сравнение с конвенционалните 8MP сензори, размерът на пикселите е увеличен със 110 %, яркостта се увеличава с 42 %, а S Съотношението /N се увеличава с 400 %.

4K камерата естествено осигурява по-ярки цветни изображения с висока разделителна способност през нощта. Когато се използва като част от решението за видеонаблюдение в търговски обекти, тя заснема с висока разделителна способност, като цифровото увеличение на образа в последствие може да се позва за предоставяне на ясни и категорични доказателства при инциденти/конфликти/аварии/пропуски и нарушения.

Пълноцветната 2.0 4K камера е с много вградени функции на AI като броене на хора, защита на периметъра, топлинна карта и график на AI, за да помогне по-добре за управлението на потока от клиенти, както и да подобри периметровата защита за зоната на наблюдение през нощта.

СисТех България е национален лидер в доставката, адаптирането и подготовка на проекти и решения за видео-ориентирани интелигентни продукти, решения и услуги за сигурност.

За повече информация и поръчки се свържете с вашия търговец или ни намерете на: office@systeh.bg, телефон: 0897 807 600, както и в офисите ни в страната София, Варна, Пловдив, Бургас.

Последвайте канала на

Novini.bg
3754 0

Водещи новини