Мария Габриел: Мобилното приложение „Еразъм+“ е стъпка напред към Европейската студентска карта

  • 21 септември 2021 15:33

  • 1577
  • 2
Мария Габриел: Мобилното приложение „Еразъм+“ е стъпка напред към Европейската студентска карта
©

Българският еврокомисар Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова даде старт на новото приложение „Еразъм+“ и на инициативата си за цифрова Европейска студентска карта. Целта на мобилното приложение е да се превърне в единна онлайн точка за достъп до информация и услуги, която да позволи на студентите да извършват всички административни стъпки онлайн. То работи със системите Android и iOS, и студентите ще могат да избират дестинация сред партньорите на съответния университет, да подписват онлайн споразумение за обучение и да намерят практическа информация.

„Мобилността, възможността за образование и стаж в държава от Европейския съюз са сред най-популярните дейности на програма „Еразъм+“. С новото приложение „Еразъм+“ се стремим да направим по-отворен и достъпен уникалния опит по програмата за повече европейци. По-добре организирана документация, полезна информация на едно място и повече адаптивност към личните нужди са сред силните страни на новото приложение“, коментира Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Българският еврокомисар информира, че над 4000 университета участват в мрежата „Еразъм без документи“. Това сътрудничество е в основата и на инициативата й за европейската студентска карта. Европейската студентска карта ще предоставя достъп на учащите до специални отстъпки, културни дейности и други услуги в приемните университети и държави. Тя ще позволи на студентите лесно и безопасно да се идентифицират и регистрират по електронен път във висшите учебни заведения в ЕС.

„Над 600 000 студенти планират участие в мобилности през тази академична година. Мрежата „Еразъм без хартия“ създава място за виртуална среща между висшите учебни заведения. Новото мобилно приложение „Еразъм+“ и цифровата европейска студентска карта ще стимулират студентската мобилност в Европа и участието на студентите в образователни и културни дейности в изпълнение на визията ни за европейското пространство за образование.“, коментира още Мария ГабриелМария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 г. в Гоце Делчев. През 1997 г. завършва Езикова.

Приложението е достъпно в #GooglePlay и #AppStore, както и на интернет страницата https://erasmusapp.eu

Борислава Борисова
1577 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Стокиращата марийка

2021.09.21 | 15:46

2
която години цица от софиянци, като живееше под наем в огромно общинско жилище в центъра за 200 лева при заплата над 20к еврака и като я уловиха викаше, "аз там само стокирам". Кypва гоцеделчевска...
Stamatis

2021.09.21 | 15:43

1
Много важна новина, само дето на никой не му пука, дори и на студентите! тази и на предишния пост и сега не каза една човешк адума. Само изтъркани и банални ЕС фрази!

Добави коментар

Водещи новини