Изобретиха заместител на спринцовките

  • 29 май 2012 09:05

  • 3047
  • 3
Изобретиха заместител на спринцовките
©

Новото устройство е разработено от специалисти от Масачузетския технологичен институт, съобщи сайтът на университета, пише inews.bg.

Уредът не разполага с игла. Функцията ѝ изпълнява струята от въвежданото вещество. Устройството е снабдено с магнит и бобина, които при пускане на ток, привеждат в действие буталото. Струята излиза от новата "спринцовка" със скоростта на звука. Тя създава дупка в кожата на пациента с диаметър равен на получавания при ухапване от комар.

Самият инжекционен процес протича на два етапа. Първо, високоскоростната струя "пробива" кожата, след това се въвежда основната част от разтвора при по-ниска скорост.

Устройството позволява да се променят скоростта и дълбочината на струята на въвеждане на лекарството в зависимост от типа кожа на пациента и целите на инжектирането.

От Масачузетския технологичен институт предоставят и подробно видео с описание на начина на функциониране на нововъведението.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3047 3

Коментари 3

Добави коментар
Ifcho0o

2012.06.05 | 17:08

3
Много хубаво, но кога ли и нашите лекари ще работят с такива?
bibi usa fl

2012.06.03 | 19:01

2
DO TUK DOBRE ,...A KAKVO SE SLUCHVA AKO TRIABVA DA TI VZEMAT KRAV? ILI DA E MUSKULNO ILI [PODKOJNO ,...NESHTO DORI NE E TOPLA VODA AMI E GLUPOST...MAIKA MI E LEKAR I DALGO SE SMIA NA TOVA ...

2012.06.03 | 19:00

1
Браво! Откриха най-сетне топлата вода. Впечатлен съм. Непременно ще гледам видеото като го открият наново след 40 години.

Добави коментар

Водещи новини