Над 3 милиона са посетителите на микроблога на Уго Чавес в Туитър

  • 29 май 2012 06:35

  • 887
  • 0
Над 3 милиона са посетителите на микроблога на Уго Чавес в Туитър
©

Броят на посетителите в микроблога на президента на Венецуела Уго Чавес в социалната мрежа Туитър е надвишил 3 милиона. Това съобщи самият Чавес, изразявайки радостта си, че е станал най-популярният политик в Латинска Америка, предаде Франс прес.

Венецуелският президент си откри акаунт в Туитър през април миналата година и много бързо емоционалните му съобщения привлякоха вниманието на милиони ползватели на тази социална мрежа. Сред тези, които внимателно следят за изказванията му в Туитър, са и няколко президенти на латиноамерикански държави.

В последно време постоянна тема на съобщенията на президента на Венецуела е борбата му с поразилото го онкологично заболяване. Именно чрез Туитър постъпват голяма част от пожеланията за скорошното му оздравяване. В над 1600 "туита", написани от Чавес, държавният глава не само прави официални изявления, но и коментира важни събития във Венецуела и други страни, изпраща поздравления до най-близките си съратници като лидера на кубинската революция Фидел Кастро, президента на боливия Ево Моралес и аржентинската си колега Кристина Фернандес.

57-годишният Уго Чавес управлява от 1999 г. Въпреки несигурността, свързана със здравословното му състояние, той се готви да управлява за трети мандат след изборите на 7 октомври.

Последвайте канала на

БТА
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини