Facebook пуска свой смартфон

  • 28 май 2012 07:46

  • 1371
  • 0
Facebook пуска свой смартфон
©

Социалната мрежа Facebook която има повече от 900 милиона  потребители по целия свят, работи върху създаването на собствен  смартфон и може да го представи още тази седмица. това пише днес вестник "Ню Йорк таймс", цитиран от ИТАР-ТАСС.

Facebook вече е наел на работа няколко няколко бивши служители на Apple, участвали в разработването на популярния iPhone, както и инженер, работил върху създаването на таблета iPad.

Това е третият опит на Facebook да създаде собствен смартфон. За пръв път работата в тази посока започва през 2010 г., но проектът не бе реализиран. Следващата година Facebook и тайванската компания HTC се опитаха да направят телефона, наречен Buffy.

Сега, пише "Ню Йорк таймс", ръководството на социалната мрежа е решила отново да активизира дейността си в тази посока. Това е съвсем обяснимо. След като излезе на борсата, компанията трябва да търси нови източници на доходи.

Освен това сега Facebook отстъпва на конкурентите на най-бързо развиващия се високотехнологичен пазар на мобилни устройства, пише вестникът.

Ако с разработването на собствен телефон възникнат проблеми, 16-те милиарда долара, получени от пускането на акции, ще помогнат на Facebook да купи някой от големите производители, например канадската  RIM или HTC които се оценяват съответно на 6 милиарда и на 11,8 милиарда долара, пише "Ню Йорк таймс".

Последвайте канала на

БТА
1371 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини