Откриха връзка между интернет и депресията

  • 22 май 2012 13:38

  • 830
  • 0
Откриха връзка между интернет и депресията
©

Изследователи от Университета за науки и технологии в Мисури са открили, че студентите, които страдат от депресия, използват интернет по-различно от тези, които не показват никакви симптоми на болестта.

Депресираните студенти са склонни да използват услугите за споделяне на файлове повече от своите колеги и често използват пространството по хаотичен и случаен начин, като превключват между сайтовете и приложенията.

Изследването се е провело измежду 216 студенти, които са използвали псевдоними, за да се запази тяхната самоличност в тайна. Учените са събрали данни от мрежата на учебното заведение, за да проверят дали въпросните студенти показват признаци на депресия. След това анализирали използването на базата данни от участниците. Така открили промяна в начина на използване на интернет при тези младежи, които имали признаци на депресия.

Резултатът показал, че депресираните студенти използвали много повече опциите за споделяне, отколкото останалите курсисти. Освен това използвали повече приложения и онлайн игри, в които не може да играе всеки. Според специалистите хаотичността при сърфирането в интернет показва затруднена концентрация, което често се свързва с депресия.

Последвайте канала на

Десислава Станева
830 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини