Високите технологии в услуга на пролетното почистване

29 април 2021 11:10

Високите технологии в услуга на пролетното почистване
©
1644 0

Ако до неотдавна пролетното почистване беше трудоемко и времеемко занимание, свързано с разнасянето на тежки и неудобни прахосмукачки, кофи и мопове, то вече до голяма степен не е така. Намесата на високите технологии, иновациите и роботизираните уреди за поддържане на домашна хигиена промениха начина на чистене и дадоха възможност на потребителите да се насладят на повече моменти свободно време в изрядно чистите си домове.

Компанията iRobot е пионер в областта на роботиката и започва дейността си с разработването и производството на роботи за развойна дейност, изследване на Космоса и за целите на военните. По-късно iRobot пренасочва усилията си в създаването на практични и високотехнологични домакински уреди, които да улеснят живота на обикновените хора. Оттогава до днес компанията има 1500 патента, а в световен мащаб са продадени над 30 милиона домашни робота.

Каталогът на iRobot е впечатляващ както откъм продукти, така и откъм модели и функции. Сред най-новите достижения на компанията са роботите Roomba® от серията i3, които превръщат изморителното пролетно почистване на подовете в релаксиращо забавление с перфектни резултати. Характеристиките на моделите i3 потвърждават лидерската позицията на Roomba® като едни от най-висококачествените, иновативни и ефективни домашни прахосмукачки-роботи, предпочитани от домакинствата по цял свят. 

Новите Roomba® i3 и i3+ чистят изрядно дори труднодостъпните места, покрай стени и ъгли, около мебелите и под тях. Това става чрез интелигентната навигация със силициеви оптични жироскопи, която използва подови сензори за целенасочено почистване на всички замърсявания и прави движението на прахосмукачката-робота систематично, т.е ред по ред. Така подовите повърхности остават безупречни. Благодарение на патентованата система Dirt Detect, Roomba® отделя повече време на по-замърсените участъци като ги разпознава автоматично.

Моделите Roomba i3 и i3+  не само чистят без нужда от човешка намеса, но и се презареждат сами по време на почистващия цикъл. Roomba ® следи за състоянието на батерията си и, когато е необходимо, се връща на зарядната станция.  След презареждане прахосмукачката-робот продължава от мястото, от което е спряла.

Roomba® i3+ работи в комбинация със станцията за зареждане и самопочистване Clean Base. Антиалергенната торба на Clean Base побира до 60 контейнера с боклук, а индикатор върху станцията напомня кога е време за поставяне на нова. Процесът е автоматизиран, а вие забравяте за чистенето месеци наред.

Функцията Imprint Link позволява на прахосмукачките-роботи Roomba® от серията i3 да работят съвместно с подочистачката-робот на Braava® jet m6 на iRobot. Това осигурява сухо и мокро почистване на подове в целия дом. Когато Roomba® приключи с прахосмученето, изпраща сигнал до Braava®, която започва със забърсването.  

Освен ефективна Roomba® i3 има и ефектен външен вид. Нейният ID Nucleus дизайн наподобява текстил и превръща прахосмукачката-робот в стилен и красив домакински аксесоар.

С помощта на иновациите и съвременните технологии пролетно почистване и поддържането на подовите повърхности никога не е било така лесно. iRobot продължава да подобрява портфолиото на своите продукти и да разработва нови модели в услуга на хората и модерните домакинства.

(платено съобщение )

Novini.bg
1644 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини