Instagram Reels: Новата функция, която ще ви изстреля

  • 05 април 2021 16:05

  • 2151
  • 0
Instagram Reels: Новата функция, която ще ви изстреля
© Pexels

С непрекъснато развиващия се и конкурентен характер на социалните мрежи, тенденция сред най-големите играчи е копирането на новите функции.

Когато TikTok завладя света през последните години, чрез впечатляващи кратки видеа, създателите на съдържание се възползваха от обхвата, които техните публикации могат да достигнат, предаде Entrepreneur.com. 

Facebook пуска Instagram Lite за по-нискoчестотна лента

С повечето потребители на Instagram, които се пренасочиха към TikTok, мрежата направи всичко по силите си, за да върне инстаграмърите на свой терен, включително чрез една от последните им актуализации - Reels. 

Въпреки че съществуват от повече от 6 месеца, тревожен брой потребители на Инстаграм все още не използват мощната функция за видеа.

Публикуването само на 30-секунден клип, може да доведе до повече гледания и ангажираност към вашата станица. 

Например видео за красотите на България събра 3 млн. гледания само за дни. Реклама за страната ни, недостигната от никоя агенция. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chris (@ralics)

Ако още не публикувате Reels през 2021 г., ето 4 причини да започнете: 

Повече рийчове 

Настоящият среден ангажимент за публикации в Instagram е под 2 до 3%. Да предположим, че имате 1000 последователи и публикувате нормален видеоклип в Instagram. Само малък брой от последователите ви вероятно ще видят тази публикация. Ако сте публикували точно това видео, но като Reels, то ще имате в пъти повече гледания, и заради бутона на Explore. 

По-ангажиращо съдържание

Всички се отегчаваме да виждаме едни и същи снимки отново и отново. Създателите трябва да развиват своето съдържание, за да станат по-актуални, което е от първостепенно значение за устойчивия онлайн успех. Reels изискват малко повече обработка, но са в пъти по увлекателни, забавни и приятни за гледане. 

Показвате истинската си личност 

Създателите често се чувстват така, сякаш трябва да покажат различно лице в мрежите. Сега сме свидетели на Reels, в който някой танцува на любимата си песен, докато сочи към текст на различни части на екрана ⁠- съвсем ново за социалните мрежи. 

Тази автентичност на кадрите е страхотна от гледна точка на маркетинга, което може да доведе до повече бизнес успехи. Представянето на истинската ви личност чрез песен и танц неизбежно е част от културата на социалните медии.

Натиснете страницата Explore

Забравете за прекарването на часове в намирането на точните хаштагове за вашите публикации. Към този момент Instagram силно предпочита Reels, което го направи по-лесно достъпни чрез страницата на Explore. Попадането на видеото ви точно е там е мечта и трамплин за всеки инстаграмър. 

Включването на Reels във вашата Instagram маркетинг стратегия е задължително, ако сте сериозни към развитието и позиционирането на вашата страница. Започнете сега! 

Последвайте канала на

(в материала има продуктово позициониране)

Радина Лазарова
2151 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини