"Призрачен" град в помощ на иновациите

  • 11 май 2012 18:58

  • 1844
  • 1
"Призрачен" град в помощ на иновациите
©

В Ню Мексико скоро би трябвало да започне да се строи "град на духове", заяви кметът на град Хобс, Сам Коб, пише в електронното си издание македонския "Дневник".

На това място учените ще имат възможност да тестват и развиват възобновяеми източници на енергия и ново поколение безжичен интернет. Компанията "Пегасус Холдинг" ще изгради класическо американско градче за около 35 000 жители, само че в него няма да живее никой.

Новият град ще се нарича "Център за иновации, тестване и оценка". Проектът е обявен още миналата година, но "Пегасус" и партньорската фирма "CITE Development" дълго време търсеха място, което отговаря на необходимите условия.

Инвеститорите издирваха открити пространства, а допълнителен плюс бе близостта на федералнитe изследователски обекти. Това ще бъде първият град от този вид в света, а в изграждането му ще бъдат вложени около 1 милиард щатски долара.

Целта на изграждането на "града на духовете" е да се даде възможност на изследователите да тестват новите технологии на съществуващата инфраструктура, без вмешателство в ежедневието. Предвижда се този проект да отвори 350 работни места.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1844 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
BOREY

2012.05.14 | 12:46

1
Новите технологии на съществуващата инфраструкнора вероятно ще са нов тип холограми, вписващи се непротиворечиво (неразличимо) във вече съществуващата инфраструктура. Любопитен съм, кога Господ ще се появи в 4 или 5D на небето с проповед !?!

Добави коментар

Водещи новини