Шефът на Туитър продаде първия си Туит за 2,9 млн. долара

  • 22 март 2021 21:06

  • 1226
  • 1
Шефът на Туитър продаде първия си Туит за 2,9 млн. долара
© Getty Images/Guliver

Първият туит на съоснователя и президент на Туитър Джак Дорси беше продаден за 2,9 милиона долара, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Кадър от туита, гласящ "Създавам акаунта си в Туитър", се продаваше в платформата Валюебълс от 5 март. Той бе закупен от базирания в Малайзия предприемач Сина Естави.

След продажбата туитът си остава видим за всички, докато Дорси и Туитър решат да го оставят онлайн. Продажбата му стана възможна с появата на нов дигитален формат, който позволява да се асоциира със сертификат за автентичност всеки виртуален обект, било то изображение, снимка, анимация, видео или музикално парче.

Този сертификат е на теория ненакърним и не може да му се извади дубликат.

15 години от първия туит

Естави e предложил и 1,1 милион долара за туит на шефа на компанията Тесла Илон Мъск.

На 11 март дигитална творба на американския творец Бийпъл се продаде за 69,3 милиона долара в аукционната къща Кристис. Индийският предприемач Винеш Сундаресан после каза, че е нейният нов собственик.

Последвайте канала на

Novini.bg
1226 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
САМО ИСТИНАТА

2021.03.22 | 21:56

1
БСП ЩЕ ПРЕМАХНЕ ПЛОСКИЯТ ДАНЪК А С. ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА НЕ БСП НЯМА ДА ПРИЕМЕ ИСТАНБУЛСКАТА КОНВЕНЦИЯ А С.ТРИФОНОВ И МАЯ МАНОЛОВА ЩЕ Я ПРИЕМЪТ ЗА ДА МОЖЕ ПО ЗАКОН ВСИЧКИ ДЕЦА ВЪВ БЪЛГАРИЯ ДА СТАВАТ ДЖЕНДЪРИ КОГАТО ТЕ СИ ПОИСКАТ ВИЕ НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ ВАШИТЕ ДЕЦА СЛЕД ИЗБОРИТЕ ДА БЪДАТ КАТО ТОВА НА БРАД ПИТ ИЛИ ИСКАТЕ ТЕ ДА СА НОРМАЛНИ И НАИСТИНА ЛИ ИСКАТЕ МАЛКИТЕ ФИРМИ ДА ПЛАЩАТ ДАНЪК КОЛКОТО ГОЛЕМИТЕ ФИРМИ АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА БСП

Добави коментар

Водещи новини