Радарите са най-сигурното решение за защита на периметър и големи пространства

19 март 2021 15:40

Радарите са най-сигурното решение за защита на периметър и големи пространства
©
1302 0

Охрана на жилищен комплекс, парк, паркинг, открит склад, индустриални площи с радарна система. Звучи необичайно, но това е тенденцията в изграждането на системи за сигурност и мониторинг в последната една година.

Този нов подход в системите за охрана се базира на лесно и бързо изграждане, едноточково разположение с минимум строителни работи, авангардно и икономично решение, сигурна и интегрирана архитектура. 

Радарите на Dahua Technology са с изключителна точност до 99,5% на реални събития и нарушения, като са предпочитано решение за автоматизирана и интегрирана охрана. Силен аргумент за избора на тези решения е, че фалшивите алармени събития са около 0,5% от всички задействия. Новите модели не отчитат естествените промени в околната среда – сняг, дъжд, мъгла, преминаване на животни, прелитане на птици и не генерират фалшиви събития. Постижение при новите модели е, че притежавайки интелигентен алгоритъм, с изключителна точност класифицират хора и превозни средства.

От Март 2021 г. SysTeh разполага с точно тази нова генерация радари за периметрова охрана и контрол на Dahua Technology. Вече може бързо и естетично да се изгради серизона система за защита на периметър или големи пространства с цел да не се допускат нарушители, като се прилагат адекватно поредица от мерки за сигурност, като мониторинг, алармени нотификации и звукови предупреждения „на място“.

Температурният диапазон на системите е много широк, от –40°C  до +65/70°C. Сертифицирани са и с висока степен на влагозащита IP67, както и вандалоустойчивост по стандарт IK10.

Конструктивно предимство е широкият ъгъл на детекция - хоризонтално 90°/120° (в зависимост от модела), с ултрависоко прецизно проследяване на траекторията на целта. Възможността за интеграция на един радар с една или няколко PTZ камери, както и интеграция на няколко радара с една PTZ камера дава възможност за гъвкави индивидуални решения на обекти с голям обхват за наблюдение.

Новите решения и функции за охрана на площи и периметър дават още един инструмент за замяната на физическа с техническа охрана на отдалечени обекти, както и сложни/критични локации. Решението лесно се интегрира към СОТ или собствен охранителен 24/7 мониторинг център.

Управлението и конфигурирането на радарните и хибридни системи става през web браузър и DSS мониторинг платформите на Dahua.

За проекти, консултации, както и оформяне на проектна документация, ни потърсете на office@systeh.bg.

СисТех България е национален лидер в доставката, адаптирането и подготовка на проекти и решения с видео-ориентирани интелигентни продукти, решения и услуги за сигурност.

(платено съобщение )

Novini.bg
1302 0

Коментари (0)

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини