FarmVille - златната кокошка на Zynga

FarmVille продължава да бъде най-хитовата и най-печелившата игра за създателите си Zynga. Доказателството за това беше посочено в последния финансов отчет на компанията, от който става ясно, че 29% от приходите им за първите три месеца от годината са дошли именно от потребителите на FarmVille, съобщи kaldata.com. 

С финансовите си резултати Zynga доказаха на практика теорията си, че, за да бъде успешна, една компания не трябва да зарязва старите си продукти за сметка на новите. Логиката им е, че стари игри като FarmVille носят повече приходи за създателите си, тъй като те разчитат на дългогодишни и верни потребители, които харчат повече, отколкото новите играчи.

В тази теория изглежда има нещо вярно, тъй като всичките четири най-хитови игри на Zynga са заглавия представени преди поне година и половина. CityVille, например, която беше пусната през декември 2010 година, в момента носи 17% от приходите на компанията. Zynga Poker, която е на пет години, носи 16%, а двугодишната FrontierVille - 10% от общите приходи.

Най-интересното, обаче, е, че тези игри не само поддържат статуса си, но дори стават все по-популярни с времето. Преди година, FarmVille носеше на Zynga 27% от приходите - с 2% по-малко от тази година. Компанията обяснява ръста в приходите с обновяването на съдържанието на играта и пускането на нови екстри и виртуални стоки.

Коментари

  1. 2013.12.13 | 16:45
    Хората са идиоти. Ако трябва да харчат пари за нещо важно се стискат, а дават буквално милиарди за тази бавноразвиваща се кретения.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет