Hewlett-Packard показа супер компактни лаптопи с AMD чипсет

  • 09 май 2012 20:14

  • 1042
  • 0
Hewlett-Packard показа супер компактни лаптопи с AMD чипсет
©

След като Hewlett-Packard (НР) пусна в продажба "стъкления" ултрабук Envy Spectre, компанията разширява своята серия от супер компактни компютри с пет нови модела, два от които не попадат точно в категорията създадена и брандирана от Intel, съобщава технологичният блог Engadget.

Причината е, че те не разполагат с всички характеристики, които са им необходими, за да получат означението "ултрабук", пише dnevnik.bg.

Поради тази причина НР им дава пазарното име Sleekbooks. Единият е 14-инчов портативен лаптоп носещ обозначението HP Envy Sleekbook. Той не покрива единствено изискването да разполага с твърд диск без движещи се части тип SolidState Disc (SSD). Вместо това разчита на традиционен HDD с капацитет от 500 GB. Той е по-евтин с около 50 долара спрямо модела със същите характеристики, но със SSD диск – HP Envy Ultrabook струва 749 долара, докато Sleekbook-а е 699 долара.

По-интересен е случаят с 15.6-инчовите модели, като технологичният гигант пуска два модела със сходни характеристики, но единият е брандиран като "слийкбук", а другият - "ултрабук". Освен наличието на HDD твърд диск, по-голямата съществена разлика е, че по-евтиният модел използва второ поколение чипсет на AMD. Тази комбинация обаче спестява на потребителите цели 200 долара. Слийкбук версията е 599 долара, докато ултрабукът е цели 799 долара. Така моделът с чипсета на AMD излиза дори и със 100 долара по-евтин от по-малкият вариант с процесор и дъно на Intel. От НР не посочват точните характеристики на процесорите, а само от кое поколение на компанията-производител са. Затова все още няма конкретна информация относно параметрите на чипсета на AMD.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
1042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини