Турция разследва Фейсбук за събиране на данни от УотсАп

Турският Съвет за конкуренция е започнал разследване на УотсАп и неговия собственик Фейсбук, след като приложението за изпращане на съобщения поиска от потребителите да позволят на Фейсбук да събира техни данни, като телефонни номера и местонахождение, предаде Ройтерс.

В писмено изявление Съветът за конкуренция посочи, че е наредил събирането на данни да бъде преустановено, докато проверката завърши.

УотсАп актуализира условията на своята услуга в сряда, като позволи на Фейсбук и неговите дъщерни фирми да събират данни на потребителите.

Срокът за предоставяне на съгласие с новите условия е 8 февруари, пише БТА.

Мъж съди Google за неправомерно събиране на данни за геолокализиране

Конкурентните приложения Сигнал и Телеграм веднага регистрираха повишено търсене след промяната на условията на УотсАп, отбелязва Ройтерс.

Турското правителство въведе през лятото нови ограничения и глоби за социалните медии, засилвайки наблюдението над чуждестранните компании. Критици казват, че новият закон има за цел да заглуши недоволството на турците, които прибягнаха до онлайн платформите, след като правителството затегна контрола над основните медии в страната.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет