Хакери удариха "Майкрософт"

Американската транснационална компания Майкрософт, развиваща дейност в областта на компютърните технологии и разработката на софтуер, съобщи в пост в блога си, че хакерите, които по-рано атакуваха правителствени агенции и частни компании в САЩ, са получили достъп до вътрешна информация за нейния програмен код, предоха Асошиейтед прес и ТАСС.

Майкрософт е сред клиентите на американската фирма "Соларуиндс", чийто системи по-рано тази година бяха взломени от хакери.

"Майкрософт" е открила зловреден софтуер в системите си

На 17 декември представители на Майкрософт признаха, че в нейната "екосистема е бил открит вредоносният код на "Соларуиндс" и той е бил изолиран и премахнат.

Сега от Майкрософт уточниха, че в хода на продължаващото разследване са установили необичайна активност, свързана с малък брой вътрешни акаунти.

Според компанията, няма основание да се смята, че хакерите са получили достъп до обслужването на продуктите й или до данни на клиенти.

Коментари

  1. 2021.01.01 | 10:51
    Браво на хакерите разбите ги тия подслушвачи и навлизащи в личното пространсво на човека
    1. 2021.01.06 | 19:22
      докато не хакнат теб или твоя бизнес, благодарение на информацията, която са присвоили от MS : ) личното пространство е лично само в тоалетната вече..
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Как ще работят заведенията след 31 януари?

Избрано от Интернет