SpaceX изстреля нова серия от спътниците "Старлинк"

Американската компания "Спейс екс" изстреля ракетата-носител "Фалкон-9" с шестнадесетата поред групировка от 60 микроспътника "Старлинк", предаде ТАСС.

Стартът е бил даден от космодрума в Кейп Канаверал. Първата степен на носителя по-рано беше използвана при предишните шест изстрелвания. Никога досега този елемент не е бил използван седем пъти. "Спейс екс" пускат ракетата от този вид за стотен път, предава БТА.

SpaceX изстреля нова серия микроспътници "Старлинк"

Скоро след старта първата степен на "Фалкон-9" се приземи на конструираната за целта платформа в Атлантическия океан.

Мрежата "Старлинк" трябва да осигури достъп до интернет на ползватели навсякъде на планетата, включително в труднодостъпни и слабонаселени региони при скорост 1 гигабит в секунда по стандартите на 5G. Компанията възнамерява за целта да разположи в орбита 11 хиляди спътника, като въвеждането им в експлоатация възлиза на 10 милиарда долара.

На първо време "Спейс Екс" планира да осигури високоскоростен достъп до интернет за южните щати на САЩ до края на годината.

Коментари

  1. 2020.12.01 | 17:51
    И кой дава право на това облъчване? Нямам търпение да паднат
  2. 2020.11.29 | 10:49
    Ако вие сте лабораторен лекар и правите ръчно ДКК с микроскоп, но устройството ви е счупено може да пишете в Google диференциален брояч и да броите с програмата на компютъра с клавиатурата.
  3. 2020.11.25 | 17:46
    НАРЕЧЕНА 5G!
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Кое място ще посетите първо след разхлабването на мерките?

Избрано от Интернет