PayPal позволи разплащането с криптовалута

Гигантът в сигурните онлайн плащания „Пей Пал“ разреши използването на криптовалута през платформата си, пише Би Би Си. Клиентите ще могат да купуват и продават биткойни и други криптовалути, използвайки официалните си профили.

След това виртуалните пари ще могат да се използват за купуване на стока от 26-те милиона потребители, които използват „Пей Пал“, предава БТВ.

Останалите криптовалути, които ще могат да се използват са етериум, лайткойн и биткойн кеш, като всички валути ще се съхраняват директно в дигиталния портфейл на потребителите.

„Опитваме се да увеличим разбирането у нашите потребители, които да приемат по-добре криптовалутата. Като част от решението ни, всички потребители ще получат образователни материали, които ще им помогнат да разберат екосистемата на криптовалутата“, пише в официалното съобщение на „Пей Пал“.

Компанията навлиза в пазара с криптовалута доста след други подобни фирми – от „Скуеъркеш“ и „Револют“ отдавна предлагат криптовалута за продан. „Пей Пал“, обаче, има най-голям брой потребители в световен мащаб.

При използването на криптовалутата, приложението на „Пей Пал“ ще я конвертира автоматично в съответната национална валута така, че до получателя на плащането да достига същата сума, но в реални средства.

Коментари

  1. 2020.10.23 | 15:10
    Ковид криза, сащ печатат долари като за последно, а сега и пейпал почват да приемат криптовалути... не че вярвам на коспиративни теории
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет