YouTube забранява съдържание с конспиративни теории или насочено срещу хора

Видеоплатформата "ЮТюб", обяви днес, че забранява съдържание, свързано с конспиративни теории или насочено срещу отделни хора или групи, предаде Ройтерс.

Новата забрана е насочена най-вече срещу теории като "Кю Анон" и "Пицагейт", които "оправдават насилието в реалния свят", се казва в съобщението.

"Днес ние разширяваме нашата политика за борба с тормоза и разпространението на ненавист, за да ограничим съдържание, свързано с конспиративни теории, включително с "Кю Анон", обявиха от "ЮТюб". В съобщението се обяснява, че при прилагането на новата политика ще се отчита и контекстът, в който е качен съответният клип. Той би могъл да остане в "ЮТюб", ако не е насочен срещу конкретни личности или защитени групи, предаде БТА.

Facebook премахва стотици групи, свързани с конспиративното движение "Кю Анон"

"Кю Анон", известна още като "Щорм" или "Великото пробуждане", е конспиративна теория, според която президентът на САЩ Доналд ТръмпДоналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския и специалният прокурор Робърт Мълър провеждат тайна операция за разобличаване на уж съществуваща педофилска мрежа, включваща и членове на Демократическата партия. Теорията не е потвърдена, но нейните поддръжници смятат, че информацията за такава според тях реално съществуваща мрежа за сексуална експлоатация на непълнолетни е предоставена от анонимен служител на Белия дом под кодовото название "Кю Анон", откъдето идва и името на теорията, отбелязва Ройтерс.

Коментари

  1. 2020.10.23 | 22:41
    Киро Брейка да се готви на бавен огън тогава.
  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Бихте ли станали доброволец в COVID отделение, за да подпомогнете семейния бюджет?

Избрано от Интернет