„Амазон“ ще сканира ръката ни при плащания

  • 30 септември 2020 16:02

  • 1380
  • 3
„Амазон“ ще сканира ръката ни при плащания
© Pixabay

Компанията „Амазон“ обяви, че ще въведе изцяло нова система за плащания – само с махване с ръка. Новата технология с име Amazon One ще сканира дланта ни за една или две секунди и предстои да бъде тествана във физическите магазини на фирмата в Сиатъл, пише Би Би Си, предава БТВ.

Скенерите за ръце не са изцяло нова технология и вече се прилагат на различни места по света.

„Идентификацията с длан е базирана на снимка на вените ни. Разпределението на вените под кожата е уникално за всеки човек и е скрито от поглед, което прави фалшификацията почти невъзможна“, обяснява д-р Базел Халак от университета в Саутхемптън.

Основателят на Amazon Джеф Безос е най-богатият човек в модерната история

От „Амазон“ не поясняват с какво точно се различава тяхната технология от вече достъпната, с изключение на „специално изработени алгоритми и хардуер, които ще сканират отличителните белези върху ръката и под повърхността на кожата“.

Технологията ще бъде безконтактна, което компанията посочва като бонус във времената на коронавирус.

Разпознаването на дланта ще бъде тествано в иновативните супермаркети на фирмата, където всеки купувач сам маркира и плаща покупките си. За да се регистрират, всеки трябва да предостави банкова карта, която да бъде свързана с данните от ръката му.

Последвайте канала на

Novini.bg
1380 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2020.10.01 | 14:26

3
този свят отива към саморазрушение и май е по-добре да започнем на чисто!
ДА ДА

2020.09.30 | 19:01

2
ДА МИ СКАНИРАТ УЯ !
30092020

2020.09.30 | 16:21

1
Поредната лъжа никога няма да стане това което иска те долни боклуци не ни трябват вашите боклуци престанете да лъжете всичкое измам за какъв вирус говорите не искаме и няма да стане това което иска те долни боклуци

Добави коментар

Водещи новини