Facebook стартира нова услуга за онлайн търговия

"Фейсбук" (Facebook) стартира "Шопс" (Shops) - услуга, която ще позволява на бизнеси да излагат и продават продукти на платформите на най-голямата социална мрежа в света, каза главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг, цитиран от Ройтерс.

"Мисля, че това е особено важно сега, защото много малки бизнеси се преместват в онлайн пространството, за да се справят с икономическите последици от COVID-19", написа Зукърбърг в личния си профил във "Фейсбук".

"Тъй като на хората им е казано да си стоят по домовете, на физическите магазини им е трудно да останат отворени и милиони хора губят работата си", добави той.

Facebook ще плати 52 милиона долара на модератори на съдържание за психически травми

Зукърбърг каза, че най-голямата социална мрежа в света ще работи в сътрудничество за продуктови интеграции с "Шопифай" (Shopify) и седем други платформи за онлайн търговия.

Онлайн магазините ще бъдат достъпни през "Фейсбук" и "Инстаграм" (Instagram), ще има опция за плащане през платформите, а клиентите ще могат да комуникират с търговците през "Уотсап" (WhatsApp) и "Месинджър" (Messenger).

Услугата "Шопс" ще бъде безплатна за бизнесите, като очакванията са тя да засили интереса на потребителите и това да доведе до увеличаване на платената реклама, допълва БТА.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Страхувате ли се за работното си място в условията на пандемията?

Избрано от Интернет