Джеф Безос печели милиарди от рекордните котировки на Амазон

  • 15 април 2020 10:18

  • 2016
  • 0
Джеф Безос печели милиарди от рекордните котировки на Амазон
©

Джеф Безос, който вече е най-богатият човек в света, става все по-богат при пандемията от коронавирус след рекордното поскъпване на акциите на Амазон (Amazon), информира ДПА.

Котировките на гиганта в онлайн търговията вчера се повишиха с 5 на сто до историческия максимум от 2238 долара за акция, от което Безос печели като основен акционер в компанията.

Според индекса на милиардерите на Блумбърг активите на Безос са увеличили стойността си с 24 млрд. долара до 138,5 млрд. долара от началото на 2020 година.

Джеф Безос отново е най-богатият човек в света

Услугите за доставки на Амазон се радват на голямо търсене, тъй като хората си стоят вкъщи заради епидемията от COVID-19.

Компанията се бори да отговори на търсенето и клиентите трябва да се примиряват със забавяне на доставките или не успяват да направят поръчка.

Амазон е обвинявана освен това, че не прави достатъчно за защитата на служителите и куриерите си от коронавируса.

Джеф Безос за трета поредна година е най-богатият човек в света, според "Форбс"

Инвеститорите обаче изглежда не се смущават от тези проблеми и въпреки цялостния спад на фондовите пазари акциите на Амазон са поскъпнали с близо 25 процента от началото на годината.

Амазон обяви по-рано, че ще наеме допълнително отначало 100 000, а след това още 75 000 служители, припомня ТАСС. Компанията съобщи също така, че увеличава почасовото възнагражение с по 2 долара в САЩ и Канада и 2 евро в много страни от ЕС. Мерките са необходими на онлайн гиганта, за да се справи със значителното увеличаване на поръчките на фона на затворените физически магазини заради пандемията, допълва БТА.

Последвайте канала на

Novini.bg
2016 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини