Висотехнологичен детектор на лъжата

  • 02 април 2012 17:47

  • 2256
  • 2
Висотехнологичен детектор на лъжата
©

Учените от университета в Бъфало са успели да разработят висотехнологичен детектор на лъжата.

Както твърдят изследователите, тяхната система е способна да определи лъжата с точност до 80%. Новата система е била тествана на 40 доброволци.

По време на експеримента, както пише Gizmag, програмата с помощта на камера е следила за траекторията на движението на очите, скоростта на премигванията и честотата, в която участниците в експеримента отвръщали очи.

В резултат на това системата успешно уловила лъжата в 82% от случаите, докато опитния следовател, който присъствал на разрита и директно задавал въпроси успял да я улови около 60%.

Последвайте канала на

2256 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Росен Ангелов от Благоевград, България, Земя, Млеч

2015.02.13 | 07:27

2
Тези учени по-добре да разработят детектор на детектора, защото тези, които са им възложили тази задача, вероятно най-много се нуждаят от лечение, понеже не вярват на хората. Аз вярвам на хората и смятам детекторите за вредни във всяко едно отношение. Те вдъхновяват омразата между хората, лицемерието, алчността, страха. Нека онези, които плащат за този тип "научни" открития, дадат пари за други - много по-човечни неща. Детекторът, според мен, служи на обезчовечаването, на отчуждението между хората и се прикрива зад високопарни, но лъжливи доводи за "борба с престъпността и тероризма". Ха дано да ме чуе някой Човек в Господарите и да се замисли и да промени мнението си. Ние имаме нужда от доверие между нас, от задружност, от сплотяване, а не от непрекъснато разединение!
до Татяна Георгиева

2015.02.13 | 07:26

1
що за дума е "висотехнологични" в заглавието? имайте уважение към читателите поне, ако не към себе си!

Добави коментар

Водещи новини