Данни на 10 млн. изтекли в мрежата

  • 31 март 2012 08:38

  • 3824
  • 2
Данни на 10 млн. изтекли в мрежата
©

Двете най-големи глобални системи за разплащане,Visa и Masterkard, както и четвъртата по големина - Discover- съобщиха за мащабна кражба на лични данни на собственици на кредитни и дебитни банкови карти, предаде ИТАР-ТАСС.

В изявлението си трите американски компании посочват, че сигурността на собствените им системи не е нарушена, а информацията е открадната чрез посредническа компания, която се занимава с обработка на данни. Засега не е известно средствата на колко банкови клиенти са застрашени. Visa  и Mastercard  заявиха, че са предупредили банките за кражбата. Discover  обяви, че е започнала да следи
банковите сметки за подозрителни операции и в случай на нужда е готова да преиздава карти. Mastercard  е уведомила за случилото се съответните американски органи и е наела независима компания, специализирана в осигуряване на данните в Мрежата, която ще извърши разследване.
Информация за голямата кражба на лични финансови данни се появи най-напред в специализирания блог KrebsonSecurity. В нея се казваше, че Visa и Mastercard спешно предупреждават американските банки за възможна внушителна кражба на данни от банковите карти на над 10 милиона души. Според блога пробивът в системата е осъществен между 21 януари и 25 февруари.

Последвайте канала на

БТА
3824 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
1

2012.03.31 | 16:13

2
аз затова нямам кредитна или дебитна карта, и никога няма да си направя такава!
1

2012.03.31 | 16:11

1
А и който незнае сайта за разплащане paypal одържа някакъв процент пари за себе си за всяко разплащане през сайта. т.е. сайта си взема пари от теб за всяка извършена от него услуга. и после хората се чудят защо парите им са още по малко от това разплащане което са направили. затова стария метод е най добре ходиш на живо на крак да си пратиш и така пестиш пари. а и една разходка за която неплащаш.

Добави коментар

Водещи новини