През 2019 година са изтеглени рекордните 204 милиарда мобилни приложения

Рекордните 204 милиарда мобилни приложения (apps) са били изтеглени в световен мащаб през 2019 година, съобщи в сряда анализаторската компания App Annie в своя доклад State of Mobile. Компанията е специализирана в областта на анализа на мобилните приложения и проучване на пазарни данни за мобилни приложения, предава БНР.

Изтеглянията на приложения от онлайн магазините са се увеличили с 45% от 2016 година до 2019 година, като само в рамките на миналата година те са нараснали с 6 на сто.

Потребителите по цял свят пък са изразходвали 120 милиарда долара за мобилни приложения, което е 2,1 пъти повече от 2016 година. В доклада на компанията App Annie се предполага, че мобилната индустрия ще добави 4,8 трилиона долара към глобалния брутен вътрешен продукт до 2023 година.

Бъг във "Фейсбук“ отваря камерата на телефона ви без да ви пита

Разходите за мобилна реклама в световен мащаб се очаква да нараснат от 190 милиарда долара през миналата година до 240 милиарда през 2020, което ще представлява ръст от 26% само в рамките на година.

Приложения на финансово технологични компании (Fintech) са били достъпени през 2019 година над един трилион пъти, което е със 100% повече в сравнение с 2017 година, изпреварвайки традиционните банкови мобилни приложения.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет