Русия създаде дронове килъри за борба с други безпилотни апарати

  • 27 ноември 2019 12:17

  • 1301
  • 6
Русия създаде дронове килъри за борба с други безпилотни апарати
© Getty Images

В Русия са разработени дронове килъри, предназначени да проследяват и обезвреждат безпилотни апарати на противника с помощта на мрежи. Това заяви пред ТАСС Виктор Кладов, директор по международното сътрудничество в държавната корпорация "Ростех".

Освен ефикасните средства за радиоелектронна борба с противникови дронове, представени този месец на авиоизложение в Дубай, Русия притежава и "активни безпилотни апарати-килъри", които проследяват апарата нарушител, настигат го и хвърлят отгоре му мрежа, поясни Кладов.

Обстреляха израелски дрон над Ливан

Концернът "Калашников" - част от "Ростех", произвежда и специални пушки за борба с дронове, чийто обсег е 1 до 1,5 км. "Това действа просто: насочваш пушката към дрона и натискаш спусъка. Електромагнитният импулс потиска електрониката на дрона и той или пада, или продължава да се движи, но губи връзката с онзи, който го е изпратил - фактически апаратът ослепява и става безполезен", добави руският специалист.

Последвайте канала на

БТА
1301 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Хахаха

2019.11.27 | 12:27

1

Както винаги - картонен макет. Имаше и една дигитална лада. Хахахаха. Тия са толко некадърни че нема до къде. Живот и здраве скоро да има и само картонен путин.

2019.12.17 | 09:54

6

Вярно е това за големите градове , там живеят богатите , но в провинцията и там е кочина ,като при нас на места няма асфалт даже. Олигарсите даржът Путин ,а той не маже да е срещу тях ,ако иска да остане на власт. Все пак много направи джуджето факт.

до 10:12

2019.12.17 | 09:50

5

Вярно е това за големите градове , там живеят богатите , но в провинцията и там е кочина ,като при нас на места няма асфалт даже. Истина е , че Путин много неща оправи, но нама да може да се бори с олигарсите и лобитата , ако иска да остане на власт.

да ама друг път

2019.11.28 | 10:12

4

Толкоз са "некадърни", че американци като попаднат в Москва или Санкт Петербург им се взима акъла от красота, култура ,невероятни паркове и транспорт,чистота и вкусна и евтина храна навсякъде.... И е пълно със западни туристи, които май не им се иска да си тръгват! Пътувайте, другарю, така ще разберете английските запалянковци, които не искаха да си тръгват от Русия...

Крум Усаински-Крупник

2019.11.27 | 13:09

3

Цървули!!!Поредната "безаналогова" партенка на Кремъл Продакшънс!!!Във Фалиралият Катун най-наивно си вярват,че като заливат интернета с "новини" за някакви карикатурни "супер оръжия",ще предизвикат страх и уважение,а резултата е точно обратен-смях и подигравки!!!Взривилата се "суперракета" и потъналата подводница,както и свалените от турците и сирийците таралясници,показват действителното състояние на нещата!!!А за "безаналоговата консерва Армата",няма какво да говорим!!!Ура и Слава!!!

.

2019.11.27 | 12:38

2

"{специални пушки за борба с дронове, чийто обсег е 1 до 1,5 км. "Това действа просто: насочваш пушката към дрона и натискаш спусъка" - искам такава! ама като се има предвид, че няма от къде да се купи ще трябва сам да си я направя като имам време :)

Добави коментар

Водещи новини