"Спейс Екс" тества системата за евакуация на пилотирания кораб "Дракон"

Американската компания "Спейс Екс" на предприемача Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, извърши успешни изпитания на системата за евакуация на пилотирания кораб "Дракон", предаде ТАСС. Това се казва в съобщение на компанията в Туитър.

"Приключи широкомащабно изпитание на системата за евакуация при изстрелване на пилотирания кораб "Дракон", се казва съобщението. "Екипи на "Спейс Екс" и НАСА изследват получените резултати и работят, за да се демонстрират възможностите за евакуация от "Дракон" по време на полет".

Корабът "Дракон" се приводни в Тихия океан, съобщи "Спейс екс"

На 2 март "Спейс Екс" изстреля пилотирания кораб "Дракон" в безпилотен режим към Международната космическа станция (МКС). На следващия ден той за пръв път се скачи с орбиталнатата станция. На 8 март "Дракон" се разкачи от нея и след спускане с парашут се приводни в Атлантическия океан.

От 2011 г. до МКС летят единствено руски космически кораби "Союз". Те транспортират членове на екипажа на станцията от Русия, САЩ и други страни. В САЩ нови космически кораби за пилотирани полети се разработват от компаниите "Спейс Екс" и "Боинг".

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Технологии

още

Анкета

Има ли съкращения на вашето работно място?

Има ли съкращения на вашето работно място?

Избрано от Интернет