Исперих ще има безплатен интернет на обществените места

  • 26 септември 2019 10:18

  • 357
  • 0
Исперих ще има безплатен интернет на обществените места
© pixabay

Община Исперих спечели финансиране от инициативата WIFI4EU за изграждане на безплатен безжичен интернет на обществени места, съобщават от общинската администрация.

В рамките на проекта Европейската комисия осигури на общината ваучер за 15 000 евро. Средствата са вложени в изграждане на интернет връзка в публични пространства. Зоните с безплатен интернет достъп в града са площадът около паметника "Хан Аспарух", парк "Владимир Друмев", градският парк, градинката до "Бизнес център -Исперих", дворът на "МБАЛ - Исперих" ЕООД, общински пазар, градинката до "Бавария" на ул. "Васил Левски", дворът на ОУ "Васил Априлов", дворът на ПГ "Васил Левски".

Общината ще плаща за осигуряването на интернет връзка, поддръжка и експлоатация на оборудването за период от поне три години, посочват от местната администрация. От там допълват, че стъпка в модернизирането на градоустройството в Исперих се случи и през пролетта, когато в общинския център бе изградена система за видеонаблюдение, която осигурява 24-часово видеонаблюдение и контрол на ключови точки в града.

Последвайте канала на

БТА
357 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини