Монако стана първата страна в Европа, изцяло покрита с 5G мрежа

10 юли 2019 13:24

Монако стана първата страна в Европа, изцяло покрита с 5G мрежа
© Getty Images
963 2

В малкото европейско княжество Монако вчера заработи 5G мобилна мрежа, съобщи Франс прес, позовавайки се на президента на компанията Monaco Telecom Етиен Франзи.

Княжеството е първата европейска държава, чиято територия е изцяло покрита от новия стандарт, посочи Франзи. Оборудването за мрежата е разработено и монтирано от китайската компания Huawei, пише "Монитор".

По думите на Франзи разгръщането на мрежата на територията на княжеството е част от план за разширяване на използването на цифровите технологии в страната. Новата мрежа ще позволи на Монако да въведе редица услуги, свързани както с транспорта, така и с осигуряването на обществена безопасност. Сега например пожарните служби ще могат да използват дронове, които с малко забавяне да предават изображения с висока резолюция 4К.

Монако има малка територия, което позволява страната да стане витрина за редица цифрови сектори и по-точно за свързване на развитието на 5G мрежите с технология за "умен град", посочи вицепрезидентът на Хуавей Го Пин.

Novini.bg
963 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
d

2019.07.12 | 11:52

2

И след време там ще се раждат с по 3 крака , ако изобщо могат да раждат

JJIvanov geolog

2019.07.10 | 15:52

1

Много е важно да се проучат тежки увреждания на региона от рзлични подобни нагло вредни широко рекламирани мрежи..Експерти да анализират вкл от космоса и самолети обемните увреждания вкл проникващо облъчващи..

Да се огледат и пораженията на телата на хора мишки котки кучета птици..

Добави коментар

Водещи новини