Извършват корекция на орбитата на Международната космическа станция с 900 метра

Специалисти от руския Център за управление на полетите ще извършат маневри за корекция на орбитата на Международната космическа станция (МКС) на 3 юли, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Средната височина на орбитата на станцията ще бъде увеличена с 900 метра, оповести пресслужбата на научната организация ЦНИИмаш към Роскосмос. Корекцията на орбитата ще бъде извършена с помощта на двигателите на служебния модул "Звезда" на МКС. В резултат на маневрите средната височина на орбитата на станцията ще се увеличи с 900 метра и ще е 413,7 км, уточниха от ЦНИИмаш. Корекцията цели формиране на подходящи условия във връзка с предстоящото изстрелване на пилотирания кораб "Союз МС-13" и товарния кораб "Прогрес МС-12".

Със "Союз МС-13" към МКС се предвижда да се отправи поредната експедиция, включваща руския космонавт Александър Скворцов, астронавта Андрю Морган от НАСА и италианския астронавт Лука Пармитано от Европейската космическа агенция. Стартът на "Союз МС-13" е планиран за 20 юли от космодрума Байконур, а на "Прогрес МС-12" - за 31 юли също от Байконур.

Коментари

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Ще се възползвате ли от данъчно облекчение за ремонт?

Избрано от Интернет