Извършват корекция на орбитата на Международната космическа станция с 900 метра

  • 01 юли 2019 20:11

  • 742
  • 0
Извършват корекция на орбитата на Международната космическа станция с 900 метра
© Pixabay (архив)

Специалисти от руския Център за управление на полетите ще извършат маневри за корекция на орбитата на Международната космическа станция (МКС) на 3 юли, предаде БТА, цитирайки ТАСС.

Средната височина на орбитата на станцията ще бъде увеличена с 900 метра, оповести пресслужбата на научната организация ЦНИИмаш към Роскосмос. Корекцията на орбитата ще бъде извършена с помощта на двигателите на служебния модул "Звезда" на МКС. В резултат на маневрите средната височина на орбитата на станцията ще се увеличи с 900 метра и ще е 413,7 км, уточниха от ЦНИИмаш. Корекцията цели формиране на подходящи условия във връзка с предстоящото изстрелване на пилотирания кораб "Союз МС-13" и товарния кораб "Прогрес МС-12".

Със "Союз МС-13" към МКС се предвижда да се отправи поредната експедиция, включваща руския космонавт Александър Скворцов, астронавта Андрю Морган от НАСА и италианския астронавт Лука Пармитано от Европейската космическа агенция. Стартът на "Союз МС-13" е планиран за 20 юли от космодрума Байконур, а на "Прогрес МС-12" - за 31 юли също от Байконур.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
742 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини