Хуавей внесе в американски съд иск, в който оспорва закон, ограничаващ продажбите на негово оборудване

  • 29 май 2019 08:05

  • 1212
  • 3
Хуавей внесе в американски съд иск, в който оспорва закон, ограничаващ продажбите на негово оборудване
©

Китайският технологичен гигант Хуавей (Huawei) подаде иск в американски съд, в който оспорва конституционността на закон, ограничаващ продажбата на негово телекомуникационни оборудване - пореден епизод от конфронтацията с американското правителство, предаде Асошиейтед прес.

На брифинг с журналисти главният юрисконсулт на фирмата Сън Люпин каза, че тя е внесла иск за бързо съдопроизводство и е поискала от съда да постанови дали е конституционно САЩ да прилагат клауза за военните разходи, която забранява на правителството и доставчиците му да ползват оборудване на Хуавей.

Китайската компания е най-големият в света производител на мрежово оборудване, но сега се бори да запази достъпа си до важни пазари за комуникации от следващо поколение, тъй като САЩ твърдят, че компанията застрашава международната киберсигурност.

През март Хуавей заведе дело срещу американския закон в Плано, Тексас, където се намира американската централа на компанията. Бързото съдопроизводство цели да ускори правната процедура и да даде възможно най-скоро на американските потребители достъп до оборудването на Хуавей, се посочва в днешно комюнике на компанията.

Сън Люпин каза, че предприетата от държавата наказателна кампания срещу Хуавей няма да повиши киберсигурността.

Американските политици използват мощта на една цяла държава, за да преследват частна компания. Това не е нормално, каза юристът.

Последвайте канала на

БТА
1212 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.05.29 | 14:31

3

да се тества системата за проникващи извънземни нашественици..
Преди час тествахме следена с холограмно дигитално оръжие англииска спец служба.Секунди след като и пратихме съобщение домът бе атакуван от извънземни през дигитално холограмно оръжие наблизо вградено в смартфон ..
Атакуващите се виждаха като обеми белезникави в стаята с размери до 60 сантиметра в диаметър и овално закръглена форма

2019.05.29 | 09:14

2

Присъдата на американския съд ще бъде като присъда на български съд на български ,,ром".

ApoloN

2019.05.29 | 08:17

1

Просто тръмп видя, че huaweii правят по-добри телефони от ай х уя му и се уплаши нещо. Смешник кирлив

Добави коментар

Водещи новини