НАСА изпраща на Марс имената ни през юли 2020 г.

Докато човекът кацне на Марс ще минат години, но преди това желаещите получават възможност да изпратят името си на планетата, предаде ДПА. Предложените имена ще бъдат изписани на микрочипове, за да отлетят към Марс с космическия апарат, който ще бъде изстрелян през юли 2020 г. и ще кацне на планетата през февруари 2021 г..

Задачите на този роувър ще са да търси признаци за микробен живот в миналото, както и да изследва климата и геологията на Червената планета, да събере проби и да подготви човешко присъствие. Програмата за изпращане на имена е част от кампания за привличане на интереса на по-голяма част от обществото към мисиите, планирани от НАСА за инициативата "От Луната към Марс".

Целта на НАСА е да изпрати астронавти отново на Луната до 2024 г., да изследва допълнително повърхността й и да използва наученото, за да изпрати астронавти до Марс през следващото десетилетие.

Хората, които предложат имената си в уебсайт до края на септември, ще получат бордна карта и точки за полетите на всяка мисия. Така желаещите ще имат право да свалят дигитални емблеми на мисиите.

Повече от 2 милиона имена бяха предложени за подобна програма на НАСА преди мисията "ИнСайт" до Марс.

Коментари

 1. 2019.05.22 | 14:59

  Цървули!!!Американците се връщат на Луната и отиват на Марс!!!Велика Америка е Недостижим Технологичен Лидер!!!Ватенките ще берат гъби в Сибир и ще дестилират Лосион за Баня!!!Ура и Слава!!!

  1. 2019.05.22 | 15:41

   Газ пикаеш а,Червен Лайномет!!!Тепърва ще ви се реве,русосифилистични боклуци,продажни!!!Ура и Слава!!!

  2. 2019.05.22 | 15:03

   Луд тъпунгер си ти лелееее и въпреки че хамериканците направиха връщаща се ракета не могат извън стратосферата да я изстрелят и още ползват руски ракети за корабите си ( не за сателитите по няколко кила там оная върши работа а за корабите говориме) понеже прогреса е голям там .... смешник трол платен на ГЕРБ

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Технологии

още

Анкета

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Ще провалят ли новите мерки зимния туристически сезон?

Избрано от Интернет