Космическата капсула "Дракон" с манекена Рипли се скачи с МКС

  • 03 март 2019 14:32

  • 1766
  • 2
Космическата капсула "Дракон" с манекена Рипли се скачи с МКС
© Twitter/Elon Musk

Космическата капсула „Дракон“ на американската частна космическа компания „Спейс Екс“ успешно и автономно се скачи с Международната космическа станция (МКС), съобщава АФП.

На борда на капсулата пътува 90-килограмовият манекен с човешки размери Рипли.

„Дракон“ се приближи към орбиталния комплекс, който е на разстояние от около 400 километра от Земята, използвайки само компютрите и сензорите си, за да се ръководи.

Астронавтите на борда на МКС наблюдаваха скачването на камери с висока резолюция, за да се уверят, че процедурата върви съгласно плана и ако нещо се обърка, да могат да се намесят - нещо, което не се случи.

„Дракон“ ще остане на МКС до петък, когато ще се разкачи и ще започне завръщането си обратно на Земята. Това е етапът от мисията, за който основателят на „Спейс Екс“ Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, се тревожи най-много – бързото навлизане в земната атмосфера. Топлинните щитове на „Дракон“ имат неправилна форма и това може да доведе до температурни разлики по повърхността на капсулата при свръхзвукова скорост.

 

Последвайте канала на

БТА
1766 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
куц кон

2019.03.04 | 11:13

2

тези герои откриха топлата вода с 50 години закъснение, кога да очакваме американски астронафт на Луната-но този път БЕЗ Холивуд?!!

Крум Усаински-Крупник

2019.03.03 | 22:03

1

Цървули!!!Технологичното превъзходство на Велика Америка е недостижимо!!!Китайците могат само да следват Американците отдалече,а ватенките безнадеждно изостанаха по пътя на технологичният прогрес!!!Ура и Слава!!!

Добави коментар

Водещи новини