Huawei представи най-новия си продукт Al Cube с вграден Alexa

  • 04 септември 2018 17:42

  • 1505
  • 0
Huawei представи най-новия си продукт Al Cube с вграден Alexa
©

Huawei Consumer Business Group (BG) представи на международния търговски панаир IFA 2018 в Берлин, най-новия си продукт 2-в-1 продукт HUAWEI AI Cube – аудио тонколона с 4G рутер. Така компанията отбеляза официалното си навлизане в новоразвиващия се пазар за „умни“ тонколони.  

Huawei Al Cube предоставя на потребителите нов и по-удобен начин за свързване към интернет и управление на смарт устройство, като същевременно осигурява висококачествено аудио в компактен формат и минималистичен дизайн. Huawei AI Cube e иновативен продукт, който обединява водеща технологична телекомуникационна компания и невероятната AI платформа на Amazon.

„Като лидер в индустрията, Huawei носи отговорност да подсигури безпроблемна свързаност и възможност за осъществяване на цялостно смарт преживяване. За тази цел, Huawei активно укрепва своето продуктово портфолио като увеличава все по-широката си гама от продукти с AI технология, като продуктът Huawei AI Cube е най-новият в тази посока“, каза Ричард Ю, CEO на Huawei Consumer BG. Той още сподели, че “HUAWEI AI Cube е тонколонка с изкуствен интелект, която разполага с богата гама от функционалности, демонстриращи обвързаността на Huawei с иновативността. Huawei AI Cube e неустоим продукт със своето съчетание на водеща телекомуникационна технология и невероятната AI платформа на Amazon, който със сигурност ще впечатли потребителите “.
 
Huawei AI Cube поддържа Wi-Fi благодарение на системата си 4G LTE, и така отговаря на нарастващите нужди за постоянна връзка, характерни за всички смарт устройства. Настройката на рутера е лесна и изисква само 4G сим карта, която да е включена в мрежа, за да може да се установи бърза интернет връзка при LTE Category 6 скорости (300Mbps при сваляне). Huawei AI Cube е също така съвместим със стандарта Wi-Fi – 802.11ac, което означава, че рутерът е с двойна връзка и е способен да работи и на двата 2.4 GHz и 5GHz канала и може да предава данни през LAN на скорост до 1.200Mbps.
 
HUAWEI AI Cube идва с вградена платформата на Amazon – Alexa. Потребителите могат да разговарят съвсем реално с Alexa, да си пускат музика, управляват смарт устройствата в дома си и да получат достъп до над 50 000 Alexa умения. Само трябва да попитат.

„Huawei AI Cube комбинира няколко продукта в един, като балансира смарт функционалността с висококачествения звук“, сподели Пит Томпсън, вицепрезидент на Alexa Voice Service. “Вълнуваме се като гледаме как Huawei предоставя на потребителите в Европа естествен начин за възпроизвеждане на музика, управление на интелигентните домашни устройства и достъп до хиляди умения.“

По отношение на самите високоговорители, Huawei AI Cube е изграден с голяма 400 мл звукова камера и алуминиева диафрагма, което позволява на високоговорителя да възпроизведе високачествено аудио с кристално чисти средни и високи честоти, както и всеобхватен бас. Аудио сигналът също е подобрен, благодарение на собственото аудио решение на Huawei – Huawei Histen, който е включен в голяма част от устройствата на Huawei. С Huawei Histen се добавят нови функции към AI високоговорителя като виртуален бас, линеен фазов еквалайзер, адаптивен контрол, разпознаване на глас от далечно разстояние и други.

Всички гореспоменати технологии, които се поддържат от Huawei AI Cube, са опаковани в малко бяло матирано тяло с непрекъсната 3D мрежа. Нещо повече, портовете са скрити под основата, което му позволява лесно да се слее с всеки домашен интериор.

Заедно с анонса за HUAWEI AI Cube, Huawei представи и Huawei Locator - мощна и компактна локализираща станция, която подпомага продължителни дейности и режими Standby, както и четирите основни глобални навигационни системни (GNSS) стандарта, а имено GPS, GLONASS, Galileo и Beidou. Устройството е съвместимо с nano SIM и eSIM карта и поддържа глобален роуминг като отчита местоположението почти в реално време и предоставя редица услуги, включително SOS бутон, Geofence и BLE Found – услуга, базирана на близост, която задейства звукова аларма на Huawei Locator, когато сдвоен смартфон е на разстояние до 10 метра от устройството. Huawei Locator е създаден като здраво, многофункционално устройство с IP68 рейтинг, което го прави подходящ за всякакъв вид дейности на закрито или на открито.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
1505 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини