Илон Мъск определи годината като "болезнена, мъчителна и тежка"

  • 17 август 2018 14:43

  • 4037
  • 3
Илон Мъск определи годината като "болезнена, мъчителна и тежка"
© Getty Images

Създателят на SpaceX и Tesla Илон МъскИлон Мъск Ѝлон Рийв Мъск (на английски: Elon Reeve Musk, /ˈiːlɒn ˈmʌsk/) е канадско-американски инженер, изобретател, се оплака от здравословни проблеми и определи годината като „мъчителна”.

В интервю за New York Times милиардерът заяви, че работи по 120 часа седмично и почти не е спал. От думите му става ясно още, че не си е взимал повече от седем дни отпуска от 2001 година насам, когато е бил болен от малария.

„Случвало се е по три-четири дни да не напускам работното си място, да не излизам на улицата”, казва Мъск пред изданието, което отбелязва, че по време на разговора предприемачът ту се смеел, ту започвал да плаче.

„Всичко това за сметка на времето, което можех да прекарам с децата или с приятели”.

По думите на Мъск, на 47-ия си рожден ден целия ден е бил на работа. „Цялата нощ! Нямаше приятели, нямаше нищо”, признава той, произнасяйки думите с мъка. А на следващия ден едва не закъснял за сватбата на брат си в Каталуния. „Това беше най-болезнената, мъчителна и най-тежка година”, казва основателят на Tesla.
 

Последвайте канала на

Novini.bg
4037 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Възхитен

2018.08.17 | 17:58

2
Разсъждавате като комунисти.Целите му не са парите.
kolxo

2018.08.20 | 18:29

3
Глупости. Ако не бяха парите, нямаше да се стреми да печели. Щеше да продава каквото там произвежда (нещо не се сещам да е измислил нещо ново или някои негови хора да са, но това е друга тема) без печалба и да прави хората доволни. А той е станал годзилионер и се прави на великодушен. Не спи не за да измисли лекарство за рак, а за да измисли къде да премести корпорациите си, за да не плащат данък и да не му досаждат за екология и подобни неща.

2018.08.17 | 17:31

1
И за какво са му милиарди, като може и с милиони да се оправи?!?

Добави коментар

Водещи новини