И SnapChat се присъедини към „кодекса за поведението“ на ЕС

  • 08 май 2018 11:24

  • 1358
  • 0
И SnapChat се присъедини към „кодекса за поведението“ на ЕС
© Pixabay

От SnapChat са съгласни да се присъединят към подкрепяната от Европейския съюз (ЕС) група от интернет гиганти, които се обединяват срещу речта на омразата и интернет екстремизма.

Мултимедийното приложение за съобщения се присъединява към Google+, Instagram, YouTube, Microsoft, Twitter и Facebook в „кодексът за поведението”, който трябва да сваля до 24 часа всяко подозрително съдържание.

„Приветствам SnapChat за това, че поеха ангажимента да преследват всякакво незаконно съдържание”, заяви еврокомисарят по правосъдието Вера Йоурова. „Растящият брой на участниците показва, че „кодекса за поведението” на ЕС е един ефективен начин да направим интернет безопасно място. Това партньорство е важно, защото ще помогне да се защити младото поколение, което използва SnapChat”, заяви още комисар Йоурова.

Европейският съюз обедини сили с базираните в САЩ интернет гиганти, които само преди две години алармираха за нарастващото използване на платформите им за пропаганда, особено от страна на „Ислямска държава”. ЕС скоро трябва да реши какви ще бъдат следващите стъпки в следващите месеци, за да се справи с речта на омразата в интернет.

Последвайте канала на

БТА
1358 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини