Hyperloop с тестово трасе във Франция

  • 17 април 2018 12:11

  • 1615
  • 0
Hyperloop с тестово трасе във Франция
© YouTube

Компанията Hyperloop Transportation Technologies (HTT), която е доста заета с подписването на договори за проучване на потенциала на високоскоростни транспортни маршрути по целия свят, но не разполага с функциониращ прототип и тестово трасе, които да демонстрират технологията. Това изглежда ще се промени, след като компанията разполага с тръбите, които ще съставят първото тестово трасе на HTT в Тулуза, Франция.

Въпреки наличието на редица компании, които се стремят да изградят Hyperloop транспортна система, която ще превозва пътнически и товарни капсули през близки тръби с почти пълен вакуум със скорост близка до тази на звука, Hyperloop Transportation Technologies (HTT) и конкурентната Virgin Hyperloop One са двете компании най-бързо развиващи технологията, пише "Монитор".

Като Virgin Hyperloop One изгради тестова писта и провежда изпитания на своите пълно мащабни прототипи през тръба със все по-висока скорост. Докато HTT предимно сключваше договори с правителства от САЩ до Южна Корея и от Индия до Словакия, за проучване приложимостта на Hyperloop система с малко забележим напредък, освен анимирани видеота.

Още през 2015 г. компанията обяви планове за изграждане на пътническо трасе в Калифорния, въпреки че това, все още не се е случило. Новото трасе, планирано за изграждане в Тулуза, изглежда ще е реалност след споделянето на изображения и видео от HTT, показващи камиони доставящи части от тръбите.

С диаметър 4 м, тръбите са изградени така, че да се транспортират през тях както пътнически капсули, така и товарни контейнери. Тръбите ще съставят 320 метрова отсечка, която HTT казва, че ще заработи тази година.

Междувременно ще започне изграждането на по-голяма, пълно мащабна система с дължина 1 км върху стълбове на височина от 5.8 м, която се очаква да бъде завършена до 2019 г. Компанията казва също, че е близо до завършването на пълноразмерна пътническа капсула, която ще бъде доставена до тестовото съоръжение от Испания, това лято.

„Преди пет години започнахме да решаваме най-належащите проблеми на транспорта: ефективност, комфорт и бързина”, каза изпълнителният директор на HyperloopTT Дирк Ахлборн. „Днес правим важна крачка напред, за постигането на тази цел. Hyperloop е нещо повече от демонстрация на бързо ускорение и не само постигането на рекордни скорости, а реална възможност е да се създаде ефективна и безопасна система с несравнимо преживяване за пътниците.”

HTT планира да проведе публично откриване на съоръжението в Тулуза, по-късно през 2018 г.

Последвайте канала на

Novini.bg
1615 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини