Древноегипетска мумия разбулва мистерията на раковите заболявания

  • 30 януари 2012 15:12

  • 10506
  • 1
Древноегипетска мумия разбулва мистерията на раковите заболявания
©

Специалисти от Американският университет в Кайро, които в продължение на две години изучаваха мумия, възрастта на която се изчислява на 2200 години, откриха в нея няколко ракови образования и следи от метастази, съобщава "Асошиейтед прес".

Експертите стигнали до извода, че най-вероятната причина за смъртта на мъжа, който е починал приблизително на 40-годишна възраст е примитивна форма на рак на простатата. Това откритие, информират медици, е помогнало да се стигне до извода, че раковото заболяване е плод на генетично предразположение, а не - както се смяташе досега - само в резултат на влиянието на околната среда.

"Условията на живот в Египет са много различни от днешните. Не е имало замърсяване на въздуха или модифицирани продукти. Именно това ни кара да вярваме, че болестта не е задължително да бъде причинена от индустриалните фактори", заявява професор Салим Икрам.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
10506 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ДО Novini.bg

2015.06.04 | 19:41

1
"...разбулва мистерията на раковите заболявания"! Защо така безотговорно пишете и в действителност лъжете, бе драскачи? Не изпитвате ли поне неудобство?

Добави коментар

Водещи новини