Излезе първият в света музикален албум, композиран от изкуствен интелект (видео)

  • 28 август 2017 16:50

  • 4771
  • 1
Излезе първият в света музикален албум, композиран от изкуствен интелект (видео)
©

На музикалния пазар излезе първият в света албум, композиран и продуциран изцяло от... изкуствен интелект! Името на фантастичната компилация е I AM AI, а на неговия, колкото химеричен, толкова и реален създател, е Amper, пишат woman.bg.

Самият той е компилативна продукция в резултат на познанията и уменията на музикални и технологични експерти. Във впечатляващите композиции има и човешко присъствие в лицето на американската певица Тарин Саутърн. Тя вкарва гласа си върху вече написаните от Аmper мелодии, а резултатът е повече от удивителен.

Въпросният изкуствен творец дава възможност на потребителите да създават достъпна музика без авторски права за творческите си проекти. Изпълнителят от своя страна има абсолютната свобода да даде указания на Amper, включително ритъма на песента, темпото акордите, вида на инструментите, а изкуственият интелект, на базата на всичко това, да придаде завършения облик и форма на композицията.

Макар и това да не е първата авторска песен на вездесъщия Amper, за пръв път в историята на кибернетиката изкуствени интелект „издава“ собствен музикален албум! Денят, в който Алая си отиде Пауло Коелю: Когато човек силно желае нещо, цялата Вселена му съдейства Том Круз - наркотрафикантът с незабравимата усмивка "Искаме този опит да развие творческия процес", споделя Дрю Силвърстайн, един от създателите на Amper, пред TechCrunch.

Чуйте първата песен - Break Free, която излезе на 21 август:

Последвайте канала на

Novini.bg
4771 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.28 | 21:28

1
Слушах една песен. Не става.

Добави коментар

Водещи новини