5 смартфона, които трудно се ремонтират

  • 28 август 2017 14:22

  • 5200
  • 1
5 смартфона, които трудно се ремонтират
© Pixabay

Експерти от портала iFixit съставиха списък от 5 смартфона, които не са никак прости за ремонтиране, съобщава internetua.com.

Както е известно, iFicxit е частна компания, която се занимава с публикации на онлайн инструкции за ремонт на различна електроника и продажба на резервни части, допълва Profit.bg.

Експертите от портала определиха кои са петте съвременни смартфона, които създават най-големи проблеми в случай на нужда от ремонт.

На пето място в класацията е iPhone 7/7 Plus. Експертите отбелязват, че този смартфон на компанията Apple почти няма проблем при замяната на детайли и резервни части.

Предизвикателствата изникват, когато се опре до особеностите при сглобяването. За да се ремонтира това устройство, се изисква майсторлък – минимум 4 различни отвертки.

Четвъртото място се отрежда на телефона Huawei Mate 8. В този смартфон може да се използват много детайли – модулни при това. Тяхната замяна е трудна.

Стандартните винтове позволяват с лекота да се закрепи корпусът, но проблемите идват от там, че някои детайли, прикрепени към задната страна на дисплея, леко се подават от него. Поради това по време на ремонт е голяма вероятността от повреждане на екрана.

Още по темата четете ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
5200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.08.28 | 18:14

1
Има само един животински вид, който не се превъзпитава - седесарите. Това се връзва и в Белене, да прави АЕЦ-а.

Добави коментар

Водещи новини