Започва конкурсът за наградата "Джон Атанасов" за 2017 г.

  • 15 май 2017 15:45

  • 2381
  • 0
Започва конкурсът за наградата "Джон Атанасов" за 2017 г.
© Novini.bg

Започва ежегодният конкурс за наградата на президента, носещ името на световноизвестния изобретател от български произход Джон Атанасов, създател на първия електронен цифров компютър, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Наградата "Джон Атанасов" се връчва от 2003 г. на изявили се в световен мащаб млади български учени и изследователи в областта на компютърните науки.

Сред лауреатите на президентската награда са ръководители на изследователските центрове на водещи изследователски институти и мултинационални компании в различни направления на компютърните науки. В президентската инициатива през 2017 г. ще се връчват отличия в няколко категории.

Грамота "Джон Атанасов - Ученици и техните преподаватели" се дава за успехи, постигнати в международните олимпиади по информатика и по информационни технологии през годината. Другите категории са грамоти "Джон Атанасов - за проект с голям обществен принос" и "Джон Атанасов - за дебютен пробив в областта на компютърните технологии". Носителите на наградата и грамотите "Джон Атанасов" се определят от жури, съставено от водещи в областта на компютърните науки учени и професионалисти.

Крайният срок за кандидатстване за отличията е 21 август 2017 година. Правилата за всяка от категориите и необходимите документи за участие в конкурса са публикувани на сайта на президентската институция. Допълнителна информация може да бъде получена на тел. 02/9239393 и на е-mail: nagradajohnatanasoff@president.bg.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2381 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини