New Shepard ще има "най-големите прозорци в космоса"

  • 30 март 2017 17:08

  • 3370
  • 0
New Shepard ще има "най-големите прозорци в космоса"
©

Космическата компания Вlue Origin, собственост на милиардера и основател на Amazon Джеф Безос показа първите кадри от капсулата си New Shepard, която предстои да изведе туристи в космоса през следващата година, пише nauka.offnews.bg.

Интериорът на New Shepard включва шест седалки за пътници и "най-големите прозорци в космоса". Капсулата ще разполага с пространство от 15 куб.м - достатъчно голямо, за да могат пътниците да се носят свободно и дори да правят салта. За момента не е обявена цената за едно пътуване.

Системата се състои от херметизирана капсула върху ракета за многократна употреба. Тестовите полети ще започнат още тази година само с екипажа на борда, а редовните пътнически полети са предвидени за 2018 г. Пътниците ще бъдат изведени на 100 км над Земята.

Всяка седалка в капсулата ще има достъп до голям прозорец, за който компанията съобщава, че е изграден от множество пластове от нечуплив материал. Прозорците свалят до минимум изкривяването и отразяването, като предават 92% от видимата светлина и така предоставят видимост "добра като през стъкло".

В съобщение по електронната поща Безос съобщава: "Нашата нова тестова програма е фокусирана върху демонстриране на изпълнението и способностите на системата. Разработихме интериора на капсулата с поглед към прецизното инженерство, безопасността и комфорта".

Капсулата и ракетата ще бъдат изстреляни заедно, ускорявайки се приблизително за 2,5 мин, преди двигателят да се отдели. След това и самата капсула ще се отдели, за да се понесе в космоса. След няколкоминутно свободно падане ракетата ще изпълни автономно вертикално кацане, докато капсулата ще се приземи с помощта на парашути - и двете ще са готови да бъдат използвани отново. Многократната употреба позволява на компанията да използва една и съща система отново и отново.

Системата на Blue Origin ще бъде изложена за зрители през следващата седмица по време на 33-тото издание на Space Symposium в Колорадо Спрингс.

Последвайте канала на

Novini.bg
3370 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини