Apple патентова техника за разпознаване на лица

  • 30 декември 2011 20:29

  • 3430
  • 3
Apple патентова техника за разпознаване на лица
©

Apple е подала заявка за патент на технология за разпознаване на лица. Документът "Low Threshold Face Recognition" бе публикуван на сайта на патентното ведомство на САЩ, съобщава TechNews.bg.

Функцията за разпознаване на лице ще се използва в лаптопи и мобилни устройства. Разпознаването ще става с помощта на камера на предният панел на устройството. За идентификатори могат да се ползват очи, нос, устни и цвят на кожата.

Особеност на технологията е нейната постоянна готовност за разпознаване, дори ако екранът е изключен.

Съгласно подадената заявка, устройството ще може да съхранява в паметта лицата на няколко потребители - например членове на едно семейство или служители в един отдел. След разпознаване на потребителя, компютърът ще зарежда индивидуален набор от програми и настройки.

Технологията за разпознаване на лица вече се използва в различни устройства вместо въвеждане на парола. Apple притежава два патента за подобна технология, но само за мобилни устройства.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3430 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2012.02.08 | 21:05

3
"Особеност на технологията е нейната постоянна готовност за разпознаване, дори ако екранът е изключен." ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА ебати великата мисъл! Звучи като: от компанията "Ключ" създадоха нова брава. Особеност на технологията е, че бравата е в готовност да се отключи, дори, когато осветлението пред дома ви е изключено." ХАХАХАХА Браво Боре! И тази година ще носиш жълтата фланелка.
georgi

2012.02.08 | 21:05

2
Знам че не е по темата но всеки трябва да види това! http://blagoipilarski.blogspot.com/2011/12/chairman-dance.html
Кръц

2012.02.08 | 21:05

1
Патентоват топлата вода ...

Добави коментар

Водещи новини