6 технологии, които революционират автомобилите

  • 16 януари 2017 18:39

  • 3963
  • 0
6 технологии, които революционират автомобилите
© Getty Images

Ако сте почитател на научната фантастика от половин век насам, вероятно имате представа как ще изглежда градът на бъдещето.

Блестящи небостъргачи и лични космически совалки, които летят над подредена мрежа от сивкави пневматични тръби. Днес има разнообразни технологии, които ще променят начина, по който се придвижваме в градските зони, независимо дали ние самите шофираме или не.

ВВС представя шест от тях.

1. Коли, които си говорят

Не говорим за Kitt - системата за изкуствен интелект на сериала „Нощен ездач“, нито за приложението Siri, с което разполагат автомобилите Subaru. Става дума за системата за комуникация между колите, известна като V2V.

Американското министерство на транспорта предложи неотдавна правила за стандартизиране на начина, по който автомобилите си общуват, за да информират за местоположението, дестинацията и скоростта си, предупреждавайки водачите (а в по-дългосрочен план и автономните коли) за потенциалните опасности.

В града, където по-често се случват катастрофи на кръстовища, самите автомобили ще решават дали имате достатъчно време, за да преминете на светофара и кой има приоритет на кръстовище. Така че можете да влезете в Snapchat или друга социална мрежа без разсейващите звуци от клаксони.

Прочети повече ТУК.

Последвайте канала на

Novini.bg
3963 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини