Нов инцидент със Samsung

  • 06 октомври 2016 11:27

  • 19919
  • 3
Нов инцидент със Samsung
©

Смартфон Samsung Galaxy Note 7, сертифициран от компанията като безопасен, стана причина за евакуацията на самолет на Southwest Airlines в САЩ, съобщи Би Би Си.

Авиокомпанията потвърди за инцидента с машина, която трябвало да лети от Луисвил в Кентъки до Балтимор в Мериленд. Всички пътници са били свалени от борда, предаде БТВ.

През септември Samsung призна, че има проблем с модела, който прегрява и се запалва, но той е идентифициран и ще бъде отстранен. Междувременно компанията обяви, че изтегля големи количества от апарата. Новите, за които се смяташе, че са безопасни, получиха специална маркировка на опаковката.

Именно такъв апарат е бил телефонът, причинил евакуацията на самолета. Той е бил закупен на 21 септември, обяснил собственикът, цитиран от Би Би Си.

Устройството било изключено и не се зареждало, когато започнало да загрява в джоба му. След като го хвърлил на пода на самолета, то започнало да пуши.

От Samsung обвиха, че разследват случая и работят заедно с авиокомпанията, за да получат устройството и да проучат проблема. Едва след това ще имат повече информация, се казва в съобщение на технологичния гигант.

Миналия месец, след като увери потребителите и властите, че проблемът с модела Galaxy Note 7 е отстранен, Samsung призна, че проучва нови сигнали, че той отново прегрява.

Последвайте канала на

Novini.bg
19919 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2016.12.19 | 09:53

2
не разбирам как е възможно това след като тези продукти се тестват безброй пъти и се продават с милиони бройки...

2016.12.19 | 09:53

3
Да не си си мислиш , че тестват всяка една бройка.

2016.12.19 | 09:53

1
Това е огънят от страшния съд...всички тези адски джади ще изгорят!

Добави коментар

Водещи новини